You are here

Friluftsliv

I Favrskov er der rig mulighed for at dyrke et aktivt friluftsliv - både som fastboende og turist.

Favrskov er smukke brede ådale med græssende dyr og høje bakker med en vidunderlig udsigt over et kuperet terræn.

Ved første blik præger store skove og udstrakte landbrugsarealer landskabet i Favrskov Kommune. I det smukke landskab findes også mange fredede gravhøje fra stenalderen. Gudenådalen ved Ulstrup og Granslev Ådal er begge dannet af istiden og sætter deres tydelige spor i naturen. Så uanset om du færdes til fods, på cykel eller i bil, er der aldrig langt til å og skov.

Favrskov har forskellige friluftspladser, hvor natur og aktivitet er tænkt sammen. Prøv blandt andet legepladsen ved Dannebrogpladsen eller den store bålhytte ved Naturværket.

I menuen til højre har vi samlet en masse information om friluftslivet i Favrskov Kommune. Her kan du læse meget mere om fritidsaktiviteter i naturen såsom mountainbike, geocaching, fiskeri og vandring. Derudover kan du finde information om forskellige overnatningssteder både camping, kro og hotel. Leder du efter en god og oplysende tur i naturen, kan du kontakte vores naturvejleder. 

Få en oplevelse ved Gudenåen 

  • Hvad kan vi opleve til vands og til lands?
  • Hvor lejer vi en kano, og hvor kan vi overnatte?
  • Hvornår og hvordan er åen dannet?  
  • Hvor og hvad kan vi fiske?
  • Hvor er der en god cykel- eller vandretur?

Disse og mange flere spørgsmål kan du få svar på ved at besøge www.oplevgudenaa.dk

Mere om Gudenåen

Favrskov Kommune deltager også i Gudenåsamarbejdet. Formålet med samarbejdet er at koordinere indsatsen for et bedre vandmiljø og de rekreative interesser på tværs af kommunegrænserne. Randers, Viborg, Skanderborg, Horsens, Hedensted, Silkeborg er også med i samarbejdet.

Senest opdateret

09.10.2019
anoh