You are here

Friluftsliv

I Favrskov er der rig mulighed for at dyrke et aktivt friluftsliv - både hvis du er her som turist, og hvis du er fastboende.

Ved første blik er det store skove og udstrakte landbrugsarealer, der præger landskabet i Favrskov Kommune. Gudenådalen ved Ulstrup og Granslev Ådal, som begge er dannet af istiden, sætter deres tydelige spor. Uanset om du færdes til fods, på cykel eller i bil er der aldrig langt til å og skov.

Favrskov er smukke brede ådale med græssende dyr og høje bakker med en vidunderlig udsigt over et kuperet terræn. I det smukke landskab findes også mange fredede gravhøje fra stenalderen.
 

Favrskov har forskellige friluftspladser, hvor natur og aktivitet er tænkt sammen. Prøv blandt andet legepladsen ved Dannebrogpladsen eller den store bålhytte ved Naturværket.

Vil du overnatte i naturen, har Favrskov en campingplads, Bamsebo. Der er også mulighed for at overnatte i Shelters ved Naturværket i Hinnerup, hvor du dog skal booke plads i forvejen. Desuden er der mulighed for overnatning i shelter ved Hammel Mølleskov, Vadstedvej 110, 8450 Hammel, nede bag ved rideskolen. I Himmerigskoven ved Hinnerup er der desuden fri teltning. Menen direkkte dialkog har  ikke  givtog
Der er mange muligheder for fiskeri i Favrskov Kommune, både i søer og åer. For eksempel Gudenådalens lystfiskersø, Markusminde fiskesø og Hadsten lystfiskerforening.
Du kan læse om vores naturperler og få inspiration til oplevelser og ture i det fri her.
 

Få en oplevelse ved Gudenåen 

Hvad kan vi opleve til vands og til lands? Hvor lejer vi en kano, og hvor kan vi overnatte? Hvornår og hvordan er åen dannet?  Hvor og hvad kan vi fiske? Hvor er der en god cykel- eller vandretur?

Disse og mange flere spørgsmål kan du få svar på ved at besøge www.oplevgudenaa.dk

Portalen er første trin i et projekt, der skal gøre Gudenåen og dens bagland mere kendt og attraktiv for gæster og turister.

Mere om Gudenåen

Favrskov Kommune deltager også i Gudenåsamarbejdet.

Formålet med samarbejdet er at koordinere indsatsen for et bedre vandmiljø og de rekreative interesser på tværs af kommunegrænserne. 

Randers, Viborg, Skanderborg, Horsens, Hedensted, Silkeborg er også med i samarbejdet.

Senest opdateret

21.09.2018
anoh