Ny film sætter ord på Favrskovs landsbyer

Af tjoh
Med filmen ”Vores Verden” går Landsbyrådet i Favrskov Kommune nye veje for at markedsføre det, der gør landsbyerne til noget helt særligt.

Stemningsfulde billeder af marker, skove, rindende vand og legende børn er krydret med citater om venskab, fællesskab og dyreliv i en ny film om landsbylivet i Favrskov med titlen ”Vores Verden”.

- Alle vores landsbyer kan noget særligt, alligevel har de en masse fællestræk, som vi får vist i filmen. Med filmen kan vi både skabe kendskab til landsbyernes særlige kendetegn og samtidig tiltrække nye beboere til vores landsbyer, forklarer Hanne Smedegaard (V), der er formand for Landsbyrådet i Favrskov Kommune.

Temaerne i filmen forklares af børn, og det er et helt bevidst valg, forklarer Hanne Smedegaard.

- Vores målgruppe for filmen er børnefamilier, der har brug for mere plads eller lyst til at indgå i et fællesskab, og derfor virker det godt, at det er børnene, der sætter ord på vigtige temaer som venskab og udeliv.

Favrskovs landsbyer vækker opsigt

At Favrskovs landsbyer kan noget særligt er også blevet bemærket uden for kommunegrænsen, hvor Region Midtjyllands Landsbypris i 2018 går til Sall. Det glæder Hanne Smedegaard, at omverdenen har fået øjnene op for Favrskovs landsbyer.

- Vi har igennem flere år arbejdet strategisk med at udvikle vores landsbyer, blandt andet gennem kulturhovedstadsprojektet ”Gentænk Landsbyen”. Det glæder mig derfor meget, at vi nu bliver kendt for vores levende landsbyer og som en kommune, der aktivt arbejder med at udvikle landdistrikterne, siger Hanne Smedegaard.

Konkurrence: Hvad er Favrskov for dig?

I forbindelse med lanceringen af filmen ”Vores Verden”, udskriver Landsbyrådet en konkurrence, hvor alle kan dele tekst, fotos eller video, der besvarer spørgsmålet: Hvad er Favrskov for dig? Ikke kun landsby-beboere, men alle i hele Favrskov kan deltage i konkurrencen på Favrskov Kommunes Facebookside eller på mail til abje@favrskov.dk.  Det mest kreative bidrag præmieres med gaver fra netop Sall.  Præmien består af lækkerier fra Viktualia, Sall Whisky Distillery og Oles Gård. Send dit bidrag senest 8. maj 2018.

Se filmen her fra Youtube:

Dato: 24. april 2018

Senest opdateret: