You are here

Se og prøv: Kajaksporten indtager Ulstrup

Der bliver rig mulighed for at komme helt tæt på kajaksporten og selv prøve kræfter med den, når Dannebrogpladsen i Ulstrup lørdag 7. september bliver et af startstederne for Dansk Kano og Kajak Forbunds traditionsrige Tour de Gudenaa for kano, kajak og SUP.

Når den sidste af de forventede 100 deltagere er sendt afsted på de 23 kilometer på åen til målet i Randers, kan tilskuerne selv få lov at prøve kræfter med kajak og pagaj, når erfarne instruktører sætter kajakker i vandet med tilbud om at komme ”ombord” til en prøvetur på vandet.

Giver prøveturen mod på mere, står man ikke alene i Ulstrup. Ulstrup IF vil starte en afdeling op med kajak og er med på pladsen for at fortælle mere til de interesserede.

Favrskov Kommune støtter Tour de Gudenaa og arbejdet med et lokalt tilbud til beboerne i Ulstrup og omegn. I den forbindelse har Ulstrup IF desuden fået hjælp til at starte kajakafdelingen op fra Bevæg dig for Livet, Kano og Kajak, som DGI, DIF og Dansk Kano og Kajak Forbund står bag. De står også bag eventen om at prøve en tur i kajak lørdag 7. september. Forhåndstilmelding er mulig, men man kan også bare møde frem på dagen og gerne med en tør trøje, lyder rådet fra arrangørerne.

Tour de Gudenaa afvikles i år for 52. gang. Det er andet år, Ulstrup er med som startby. Sidste år tog 75 afsted mod Randers fra Dannebrogpladsen.

Løbet, som også har startby i Silkeborg og Ans med ruter på henholdsvis 70 og 42 kilometer, ventes i år at samle mellem 500-600 deltagere.

Dato: 04. september 2019

Senest opdateret:

04. september 2019